Yazılım Danışmanlık Hizmeti
İşletmelere 5 yıllık tecrübe ve deneyimlerini ortaya koyarak kendisine has danışmanlık hizmeti de vermektedir. Verilen bu hizmet neticesinde yazılımlarımızı en etkili şekilde kullanılacak iradenin ve diğer birimlerin istediği raporlar ve rapor analizleri zamanında oluşturulabilecek, yönetimin kararlarına katkısı en üst düzeyde olacaktır.
Danışmanlık; Bir kurum ya da bir kişiye [o kişinin veya kurumun uzmanlık alanı ile ilgili] istikamet verebilecek bilgi verme ve tecrübe aktarma işidir.
Danışman; Belirli bir konuda bilgi, uzmanlık ve tecrübe sahibi olan, bilgi, görüş ve tecrübelerinden yararlanmak üzere görevlendirilen kişidir.
Yazılım Danışmanlığı; İşletmelerin [Kurum ve Kuruluşların] yaptıkları yazılım yatırımlarının uzman kadrolar ile daha doğru, etkin ve verimli kullanılmasını sağlayan bilgi ve tecrübe aktarma işidir.
Mevcut Durum Analizi
Mevcut durum analizi için, Firmanın tedarik, lojistik, pazarlama, satış, insan kaynağı, muhasebe birimlerindeki sorumlularla mülakatlar ve gerekirse anketler yapılır, bu birimlerde kullanılan formlar ve alınan raporlar incelenir. Firma için kayıt altına alınan veriler tespit edilir. Kayıt ortamları ve kullanılan yazılımlar not edilir. Yazılım da oluşturulan işleyişin gerçekte uygulanan işleyişle ne kadar örtüştüğü incelenir. Yönetim kademesi ile görüşerek yönetime sunulan raporlar not edilir.
Hedeflenen Durum Raporu
Mevcut analiz raporu çalışması yapılırken birimlerin ve yönetimin farkında oldukları ama yapamadıkları işlemler not alınır. Yazılımlarımız, bu notları kendi bilgi ve tecrübesini de devreye sokarak firma da olması gereken veri toplama, işleme ve rapor oluşturma ve iş akış süreçlerinin yanında yönetim sistematiğine yönelik tavsiye, tespit, teşhis ve tenkitleri ana hatlarıyla bir rapor haline getirerek yönetime sunar. Yönetimin raporu onaylamasından sonra Sistem modelleme aşamasına geçilir.
Uyarlama ve Uygulama
Eğitimler tamamlandıktan sonra oluşturulan sistem modelinin yazılıma uyarlanması yapılır. Uyarlama aşaması da kullanıcı yetkileri, form tasarımları, zorunlu alan tanımları, stokların gruplandırılması vb. işlemler yapılır.
Uygulama aşaması yazılımın işletmede kullanılmaya başladığı aşamadır. Bu aşamanın sorunsuz aşılabilmesi bundan önceki aşamalarda yapılan çalışmaların başarısına bağlıdır.
Rapor Okuma ve Analiz
Kontrol ve denetim aşamasının da başarıyla geçilmesinden sonra alınan raporların güvenilirliği ile ilgili problemler ortadan kalkacaktır. Sistemin doğru raporları üretmesini sağladıktan sonra yapılması gereken en önemli iş bu raporları anlamlandıracak ve analiz edecek rapor okuma ve analiz eğitimlerinin verilmesidir. Bu aşamada başarılı bir şekilde tamamlanırsa kullanılan yazılım işletmeye maksimum faydayı sağlayacak en önemli yatırım olacaktır.